Šulinio apipavidalinimas

Viršutinė šulinio dalis turi būti apsaugota nuo galimo teršalų patekimo į vandenį. Tam geriausia tinka stoginė, kurioje įrengiamas suktuvas su metaline rankena. Kibirui pritvirtinti prie suktuvo naudojama grandinės atkarpa, kad į šulinį patogiai būtų galima panardinti kibirą. Stoginėje padaromos durelės. Prie šulinio įrengiamas suoliukas kibirui pastatyti.

Vanduo iš šulinio semiamas tik specialiai tam tikslui skirtu kibiru arba siurbiamas siurbliu. Kitas būdas – šulinio viršų sandariai uždaryti, o vandenį pumpuoti siurbliu.

Apdailos sprendimai priklauso nuo savininko fantazijos.

Stoginę galima padaryti namuko tipo, dvišlaičiu stogu su atsidarančiomis durelėmis. Viršutinį, iš žemės kyšantį žiedą, galima dekoruoti akmenimis arba apklijuoti dekoratyvinėmis plytomis. Labai gražiai atrodo šulinys, kurio rentinys padarytas iš rąstų.

Viršutinis šulinio rentinys turi būti iškilęs virš žemės ne mažiau kaip 0,8 m.

Aplink viršutinį šulinio rentinį įrengiama 2 m gylio ir 0,7–1 m pločio plūkto molio aikštelė. Molio sluoksnis užpilamas žvyru, o dar geriau yra išbetonuoti, padarant nuo šulinio rentinio einantį nuolaidumą, kuriuo galėtų nutekėti atsitiktinai išsiliejęs ar kritulių vanduo.

Vandens šulinio apsaugos zona turi būti apželdinta daugiametėmis žolėmis arba dekoratyviniais krūmais.